Over ons

Welkom in de wereld van Toddie!

Wij zijn in 2014 gestart met het programma Toddie Sports. Wij zijn met dit programma gestart omdat wij kinderen in een vroeg stadium op een innovatieve manier kennis willen laten maken met sport. Wij willen kinderen plezier geven in bewegen en ze leren samenwerken om een doel te behalen. Wij willen kinderen een voorsprong in zelfvertrouwen en vaardigheden geven zodat zij in de toekomst met veel plezier kunnen doorgaan met sporten.

Innovatie
Wij brengen sportlessen naar een hele andere dimensie. Door in de wereld van het kind te stappen zorgen wij dat de lessen vol structuur zitten waardoor de kinderen van deze leeftijd weten wat zij elke les kunnen verwachten. Door gebruik te maken van werkstippen, luisterstippen en materiaalstippen weet alle kinderen wat er waar van hen verwacht wordt. Dit in combinatie met filmpjes waarop te zien is wat er elke oefening moet gebeuren en met plaatjes waarbij ieders favoriete dier laat zien hoe de kinderen het beste kunnen staan en bewegen om het optimale uit elke oefening te halen. Ook halen wij schoolvaardigheden erbij zoals het luisteren, opnemen van informatie, tellen, samenwerken.

Veiligheid
Bij de Toddie Sports lessen staat veiligheid centraal. Wij begrijpen het belang van veiligheid en daarom hebben wij een professioneel keuringsysteem voor de coaches die de lessen gaan verzorgen.

Professioneel
Al onze coaches worden opgeleid door de hoofdcoach van het Toddie Sports team. Dit om ervoor te zorgen dat alle coaches werken met de kennis die nodig is om kinderen te leiden en de lessen veilig en plezierig te kunnen laten verlopen. Daarnaast worden alle coaches geselecteerd vanuit de Academie voor lichamelijke opvoeding. Dit is een HBO opleiding gespecialiseerd in het lesgeven in de sport, het begrijpen van de ontwikkeling van kinderen en de manier waarop motorisch alles op kinderen aangepast moet worden.

Plezier
Plezier staat voorop in alle lessen! In alle lessen wordt aandacht gegeven aan het sociale aspect. Hierbij wordt er gelet op het samenwerken in groepen.